Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
Tavuk Gögsü Tarifini bilmeyeniniz yoktur
Malzemeler
- 1 litre süt.
- 2 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
- 2 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 1 tavuk göğsü
- Damlasakızı ( 2 mercimek büyüklüğünde )
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Üzerine: Tarçin
- Tavuk göğsünü haşlayalım ve soğutup iyice didikleyelim. Bir kase suyun içine koyalım. Bu suyu sık sık değiştirip tavuk etinin lif lif ayrılmasını ve tadını kaybetmesini sağlayalım.
- Bir tencereye pirinç ununu, nişastayı, şekeri dövdüğümüz damla sakızlarını vanilyayı koyup iyice karıştıralım.
- Sütü ekleyip çırpma teli ile iyice birbirine karıştıralım.
- Ocağa alıp çırpma teli ile karıştırmaya devam ederek muhallebi kıvamında pişirelim.
- İndirip miksere 5 dakika çırpalım. Suda uzun süre beklettiğimiz ve artık lif lif hale gelmiş tavuk etlerinin suyunu sıkıp muhallebiye katalım.
- Çıpma teli ile sıkı sıkı 2-3 dakika çırpıp genişçe bir borcama dökelim.
- Borcamı buzdolabında enaz 2-3 saat bekletelim.
- Dilimleyip, servis tabağına alıp, üzerine tarçın serpelim.
- Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder