Malzemeler
2 Su bardağı pilavlık pirinç
4 Su bardağı su (Tavuk Suyu da olur)
1/3 Su bardağı sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayıp süzün.
Sıvıyağı tencereye koyun ve yağ kızınca yıkanmış pirinçleri içine atarak pirinçler ayrılana kadar kavurun.
Suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişirin.
Pirinçler suyunu çekince ocağı kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın.
Kaynak : Oktay Usta Yemek Tarifleri
2 Su bardağı pilavlık pirinç
4 Su bardağı su (Tavuk Suyu da olur)
1/3 Su bardağı sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayıp süzün.
Sıvıyağı tencereye koyun ve yağ kızınca yıkanmış pirinçleri içine atarak pirinçler ayrılana kadar kavurun.
Suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişirin.
Pirinçler suyunu çekince ocağı kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın.
Kaynak : Oktay Usta Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder