30 Temmuz 2012 Pazartesi

Muzlu Rulo Tavuk Göğsü Tarifi

Muzlu Rulo Tavuk Göğsü Tarifi




İçinizi serinletecek türden hafif bir muhallebi tatılısı tarifi vermek istiyorum. Çok sıcak geçen şu günler için ideal bir süt tatlısı. İftar menüleriniz için de tercih edebilirsiniz. Umarım beğenirsiniz. Şimdiden afiyetler…

Malzemeler :

* 1 litre süt,

* 1 su bardağı+1 çorba kaşığı un,

* 1,5 su bardağı tozşeker,

* 50 gram margarin,

* 1 paket vanilya,

* 4-5 adet muz,

* 2 su bardağı hindistancevizi,

* Fıstık.

Yapılışı :

Bir tencerede süt, un ve şekeri pütür kalmayacak şekilde iyice karıştırın ve orta harlı ateşte muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirin.

İçine vanilya ve margarin ekleyip mikserle 10 dakika çırpın.

Fırın tepsisinin tabanına hindistan cevizini tepsi hiç gözükmeyecek şekilde yayın. Üstüne muhallebiyi döküp düzeltin. Sonra dolapta en az 3 saat bekletin.

Muhallebiyi dolaptan alın ve dilimleyin. Önce boydan 2′ye, sonrada enden 6 veya 8 olmak üzere dikdörtgen şeklinde kesin.

Muzları bu kestiğimiz dikdörtgenlerin eni kadar kesip içine koyun ve rulo şeklinde sarın.

Üstünü fıstıkla süsleyip, muzların kararmaması için hemen servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder