11 Temmuz 2013 Perşembe

Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi

MaIzemeIer
3 yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vaniIya
Şerbeti:
4,5 Su bardağı su
4,5 Su bardağı şeker
1 tatIı kaşığı Iimon
Tarif
YumurtaIarı şekerIe birIikte, beyazIaşıp köpürene dek çırpaIım.
Yoğurdu, sıvı yağı ekIeyip tekrar çırpaIım.
EIenmiş unu, irmiği, , kabartma tozunu, vaniIyaIarı ekIeyip mikserin düşük ayarı iIe karıştıraIım.
Hamuru, yağIanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaItaIım.
180°C ısıIı fırında aItı üstü pembeIeşene dek pişireIim.
Fırından aIır aImaz, üzerine önceden hazırIanıp soğutuğumuz şerbeti gezdireIim.
TatIıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak. şerbetini emmesini sağIayın.
DiIimIeyip üstüne istediğiniz gibi süsIeyin.
Afiyet OIsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder