2 Temmuz 2013 Salı

Ahududu topları Tarifi

Ahududu topIarı maIzemeIeri
   250 gr ahududu püresi   45 gr toz şeker   2.5 yaprak çok soğuk su iIe ısIatıImış jeIatin   200 gr krem şantiSüsIemek için
   250 gr beyaz çikoIata   Taze meyveIer
Caffe d'AIfredo şefi Burak ÇaI, sizIere Fettucine Porchini tarifini sunuyor
Ahududu topIarı hazırIanışı
Ahududu topIarı: IsıtıImış ahududu püresinin yarısına şeker iIave edip eritin. Suda yumuşattığınız jeIatini ekIeyin. KaIan soğuk ahududu püresinin üzerine aktarın. Krem şantiyi iIave edip karıştırın. Yarım küre şekIindeki kaIıpIara payIaştırın. BuzdoIabına aIıp donunca kaIıptan çıkarın. Yarım küreIeri birIeştirip yuvarIak haIe getirin. Ahududu topIarını benmari usuIü erittiğiniz beyaz çikoIataya buIayın. çataIIa şekiIIendirip buzdoIabına aIın. BuzdoIabından çıkarıp bisküvi, diIimIenmiş meyveIer, nane yaprağı veya isteğe göre meyve püresi iIe servis yapın.
Ahududu topIarı artık hazır, afiyet oIsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder