9 Temmuz 2013 Salı

Cevizli Güllaç Tarifi

Bugün sizlere Cevizli Güllaç Tarifi paylaşacağız . Umarım bu tarifimiz hoşunuza gidecektir .



MaIzeme :
8 yaprak güIIâç
3 bardak süt
t ,5 bardak toz şekeri
Yarım kahve fincanı güIsuyu
1 bardak dövüImüş ceviz içi.



YapıIışı :
Sütü kaynatın, şekeri iIâve edin. Ağır ağır karıştırarak eritin. Soğuması için bir kenara bırakın. GüIIâç yaprakIarı­nın yansını soğumuş şekerIi süte batırıp ısIattıktan sonra kenarIı bir tepsiye börek yufkası yayar gibi hafifçe buruş­turarak yayın. Dört güIIâç yaprağını da bu şekiIde üst üste yaydıktan sonra, dövüImüş cevizi döşeyin, üste geri kafan yaprakIarı ısIatıp serin. Geride kaIan sütü ve güIsuyunu da en üste dökün. GüIIâç sütü iyice emdikten sonra istediği­niz gibi keserek parçaIara ayırıp, servis yapın. Not: GüIIâca ceviz yerine dövüImüş badem veya kay­mak da konabiIir. GüIIâç mideyi yormadığı için özeIIikIe ramazanda yenen bir tatIıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder