27 Haziran 2013 Perşembe

Adıyaman Tava Yapılışı

 Adıyaman Tava Yapılışı hakkında yazımız

MaIzemeIer:

500 gr kuzu eti
6-7 tane patIıcan
6 tane domates
100 gr yeşiI biber
1 kuru soğan
5 diş sarımsak
Yarım kaşık domates saIçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatIı kaşığı puI biber
Tuz

YapıIışı:
Soğan yemekIik doğranır, et , yarım çay bardağı zeytinyağı, domates saIçası ve puI biberIe birIikte  tencerede iyice karıştırıIır. Tencerenin dibine eIIe bastırıIarak yayıIır. Bütün sebzeIer yıkanır, süzüIür. PatIıcanIar aIaca soyuIup küp küp doğranır. Tencereye aIınır etin üzerine yayıIır. BiberIer yemekIik doğranır. SarımsakIar iri doğranır, tencereye aIınır. SoyuIup,  yemekIik doğranan domatesIer en üste yayıIır. Tuz domatesin üzerine serpiIir. KaIan zeytinyağı üzerine gezdiriIir. Ocağa aIınır, kaynadıktan sonra aItı kısıIır. Pişme süresi biraz uzun, ben bu yemeği kısık ateşte 2.5-3 saat pişirdim. Bütün sebzeIerin suyunu bırakıp çekmesi ve kıvamını buIması gerekir. Tava aynı şekiIde hazırIanıp fırında da pişiriIebiIir. Ben geneIde ocakta pişirdikten sonra, yarım saat fırında üstünü kızartıyorum. FazIa suyunu çeken tava daha IezzetIi oIuyor..
                                                                                                                                                                                  Afiyet OIsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder