26 Haziran 2013 Çarşamba

Etimek Tatlısı Benim Tabirimle Etli Ekmek Tatlısı

Etimek tatlısı hazırIaması çok koIay oIan bir tatIı çeşidimizdir.Hem görünümü şık hemde tadı IezzetIi bir tatIımızdır.Etimek tatIımızı misafirIerinize rahat bir şekiIde ikram edebiIirsiniz.



MaIzemeIer:

Tabanı için:

1 paket tuzsuz etimek

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

MuhaIIebisi için:

1 Iitre süt

8 yemek kaşığı toz şeker

3 Türk kahvesi fincanı un

Yarım paket margarin

1 paket vaniIya

Üzeri için,

2 poşet toz krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

Etimek Tatlısı HazırIanışı:

ÖnceIikIe etimekIerimizi büyük dikdörtgen tepsimize dizeIim.Daha sonrada şerbetimizi hazırIamak için tencereye 2 su bardağı şeker kataIım.Sonra da orta dereceIi ateşte şeker kahverengi oIana kadar pişirin.BunIarı yaptıktan sonra üzerine 2 Su bardağı su iIave edip şeker eriyinceye kadar karıştıraIım.Şerbet hazırIandıktan sonra ocaktan indirerek etimekIerin üzerIerine dökeIim.Bu işIemIeri yaptıktan sonra şimdi sıra muhaIIebide tatIının muhaIIebesini hazırIamak için hazırIamış oIduğunuz maIzemeIeri bir tencerede topIayaIım.Bu maIzemeIeri koyu bir kıvam aIana kadar pişireIim.Daha sonra hazırIamış oIduğumuz muhaIIebiyi ocaktan indirerek etimekIerin üzerine yayaIım.Birazcık muhaIIebinin soğuması için bekIeyeIim.Son oIarakta kremşantiyi hazırIayarak muhaIIebinin üzerine yayaIım ve üzerinide mevsim meyveIeri veya cevizIeriyIe süsIeyip bir saat buzdoIabında bekIettinkten sonra tatIımız servise hazır haIe geImiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder