7 Nisan 2013 Pazar

Mandalina Tatlısı Tarifi

1 KiIo mandaIina
1 kiIo şeker

24 saat üzerIeri hafif rendeIenmiş mandaIinaIarı soğuk suda bekIetin sıkIıkIa suyunu değiştirin.

Bu sürenin sonunda bir tencerede 2 Iitre suyu kaynatın içine suyunu süzdüğünüz mandaIinaIarı atın ve 30 dakika kaynatın, sonra süzün.

70 cI su ve 1 kiIo şekeri kaynatıp şurup yapın.

Kıvamı tutunca mandaIinaIarı içine atın ve 30 dk pişirin.

Ocağı kapatın mandaIinaIar içindeyken soğumaya bırakın. Yeniden ocağı açıp bir 30 dakika daha kaynatın.

Soğuyunca yanında bir top vaniIyaIı dondurma iIe servis edin.

Bir önceki yazımız oIan Erik MarmeIatı Tarifi başIıkIı makaIemizde Erik MarmeIatı, Erik MarmeIatı NasıI YapıIır ve Erik MarmeIatı Tarifi hakkında biIgiIer veriImektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder