7 Nisan 2013 Pazar

Kakaolu Islak Keki Severmisiniz ?

Uzunca Süredir pek keklerle aram yok sebebi ise tatlıyla olan ilişkimi uzun süre boyunca sürekli yediğim yaş pasta ve browni gibi lezzetli tatlıları fazla tüketmenin sonucunda yaşadığım tiskinti olsa gerek. Islak Kek aslında kakaolu olsada değişik türleri sebebi ile ıslak kek ve Kakaolu ıslak kek arasında bazen değişkenlikler meydana gelebilmektedir. Henüz bilmeyenler için Bugün Kakaolu Islak Kek Tarifi paylaşan bir siteden aldığım tarifi sizlere burada paylaşmak istiyorum .

4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı kadar süt
1 su bardağı sıvıyağ zeytin yağıda olabilir
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3, 4 damla kadar limon suyu

yapılışı.
Kakaolu ıslak kek için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Kakaolu ıslak kek tarifini vermeye başlayabiliriz. Şekerle yumurtayı 1 kaba ekliyoruz ve beyazlaşana kadar karıştırıyoruz. Ardından hemen kakaolu kek tarifi için Sütü yağı vanilyayı ve kakaoyu ilave edip 1,5 su bardağını ayırın en son üzerine dökmek için .

Sonra kalan malzememize elenmiş olan unu bunun yanında kakaolu ıslak kek için limon suyu damlattığımız kabartma tozunuda ekleyip, borcama ilave ediyoruz tabi yağlanmış olucak . Daha Önceden Isıtılmış olan 180 Derecelik Fırında 20 dakika kadar kakaolu ıslak keki pişiriyoruz 20 dakika sonra kürdan yöntemi ile pişip pişmediğini anlıyoruz . Fırından Çıkardıntan sonrada yine 1 kürdan yardımı ile delikler açıyoruz ve kalan sıvı karışımımızı kekimize döküyoruz he kakaolu ıslak kek tarifi hazır afiyet olsun

Kaynak : Kakaolu Islak Kek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder